keskiviikko 7. elokuuta 2013

Päivä Porvoossa

Sunnuntaina lähdimme päiväretkelle Porvooseen. Automatka Vantaalta kesti n. 40 min ja ilma oli juuri sopivan helteinen ihanalle kaupunkivierailulle. Vierailimme ravintolassa, pikkuputiikeissa sekä Porvoon Tuomiokirkossa. Vanhan kaupungin tunnelma oli kuin suoraan Italiasta, ja hehkutinkin kaupungin ihanuutta taukoamatta :D

Ensiksi suuntasimme Vanhan aseman makasiinipuotiin, jonka yhteydessä toimi taidenäyttely ja jossa oli esillä vanhoja junanvaunuja.
Paikallinen ravintola Timbaali tunnetaan Porvoon parhaista etanoista. Niitä emme uskaltaneet mennä maistamaan, mutta tätä täytyy ehdottoimasti joskus kokeilla! Suuntasimme Porvoon tuomiokirkolle sekä Brunnbergin makeistehtaan liikkeeseen, josta ostimme tuliaisiksi pusuja. Vierailimme kaupungin pienissä putiikeissa, joissa oli uniikki tunnelma ja ulkoasut upeasti koristeltu.
Kävimme ravintola El Albassa syömässä Talon savustettua lohta, piparjuuri creme fraichea ja uusia perunoita. Ravintolan sisäpihan kesäterassilla oli ihana istua ja nauttia auringosta!

Kävimme terassilla joen varrella olleessa ravintolassa.
Toppi - Vero Moda | mekko - JC | kengät- Stockmann Global Essentials | laukku - LindexRemu Aaltosen koti, jota porvoolaiset kutsuvat Linnaksi. Remu osti aikoinaan koko talon yläkerran, mutta on myynyt siitä toisen puoliskon pois. Talon alakerrassa on liikehuoneistoja. Uskomattoman ihana kesäkaupunki! Käykäähän Porvoossa ;)


3 kommenttia:

 1. Kiva, kun tekin kävitte tulla :) Varmasti saitte kaupungista vielä enemmän irti, kun me, kun olet aikaisemminkin käynyt. Pitääkin tuolla ravintolassa käydä kokeilemassa ensi kerralla. Mutta kannattaa maistaa etanoita! :D ne on herkkua eikä koostumukseltakaan mitään semmoista, kun mitä voisi kuvitella. Itse joskus kuvailin parhaiten, että vähän kun simpukan ja kanan välimuoto :D pitää ensi kerralla käydä ainakin tuolla makasiinipuodissa ja katsomassa Remun kotia. Kuultiin vasta meidän reissun jälkeen, että se ylipäätään asuu siellä ;) mutta ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porvoossa on kyllä paljon nähtävää ja ens kerralla täytyy tutustua vähän etukäteen parhaimpiin paikkoihin, jossa vierailla :) Kannattaa käydä tuolla raflassa, annokset oli aika pieniä hintaan nähden mutta sisäpihan terassi oli ihana! Hei hyvä tietää, nyt ehkä uskallan maistaa joskus etanoita kun tiiän etteivät oo mitään limanuljaskoja :D

   Poista
 2. oi porvoo! oon aina halunnut käydä siellä, ja nythän mä tässä tavallaan kävinkin kotisohvalta käsin, right..?
  ihania kuvia. Ü

  VastaaPoista