tiistai 8. lokakuuta 2013

Nuuksio

Meillä oli ihana sunnuntai poikaystäväni ja ystäväpariskuntamme kanssa, kun päätimme käydä syksyisellä retkellä kauniissa Nuuksiossa. Lähdimme matkaan hyvissä ajoin, jotta kerkeisimme kierrellä rauhassa metsässä ennen hämärää. Löysimme paikanpäälle helposti, Vantaalta Nuuksioon kesti ajaa noin 45 min ja se sijaitsee alle 40 kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Vaikka olen tiennyt Nuuksion olemassaolosta ja kuullut siitä paljon hyvää, en jostain syystä ole koskaan käynyt siellä kuin muistaakseni kerran aikaisemmin. Nautin kuitenkin suuresti luonnossa liikkumisesta. Kiva, että pääkaupunkiseudulta on näin lyhyt matka lähes erämaiseen kansallispuistoon. Nuuksio on aivan ihana paikka, käykää ihmeessä jos siihen on mahdollisuus. Metsässä reippaillessa arkihuolet unohtuvat kyllä. Antaa kuvien puhua puolestaan :)Keskellä kansallispuistoa sijaitsee Haukkalampi, josta on kätevää aloittaa retki poluille. Odotellessamme kavereitamme kiersimmekin lyhimmän parin kilsan Punarinnan kierroksen Mustalammen rannalla. Puistosta löytyy näppäriä värikoodein merkittyjä polkuja, joilta ei helposti eksy, vaikka muutaman kerran meinasimme hyvinä suunnistajina väärään suuntaan lähteäkkin :D Merkkejä on reilun kymmenen metrin välein ja opastetauluja löytyy lähes jokaisesta tienristeyksestä. Nuuskamuikkunen <3

Terkut muotimaailman huipulta ;DKiersimme porukalla neljän kilometrin Haukanpolun, jonka varrella oli useita näköalakallioita ja vaihtelevaa maastoa. Vaikka parkkipaikat olivat ihan täynnä, metsässä ihmiset olivat hajaantuneet niin suurelle alueelle, että välillä tuntui kuin olisimme ollet siellä keskenämme. Metsissä tuli vastaan niin turisteja, lapsiperheitä, maastopyöräilijöitä, juoksijoita, koululaisryhmiä, marjastajia, grillaajia, partiolaisia, sauvakävelijöitä kuin eräilijöitäkin. Aika tiiviisti joutui tuoijottamaan maahan, ettei kompastu kantoihin tai kiviin. Välillä oli hyvä ottaa pieni lepohetki ja juomatauko. Reitin varrella ihastuttivat niin lammet, suoalueiden pitkospuut sekä pitkät portaikot jyrkissä rinteissä ja mäissä. Kilsoja kertyi reitillä noin kuusi ja metsässä kului kaiken kaikkiaan 3 tuntia.Kokeilin ensimmäistä kertaa kauppojen Starbucksin kahvia, tää caramel macchiato oli hyvää. Latte ei ole niinkään makuuni.

Meidän berliinimunkit vähän levähti matkalla :D

Nuotiopaikkojen polttopuut löytyvät paikan päältä. Nuotion äärellä jaetaan ajatuksia ja retkikokemuksia grillaajien kesken.

Metsässä samoilun lisäksi viikonloppuuni on kuulunut Justin Timberlaken uuden The 20/20 Experience 2/2 -levyn metsästystä. Helsingin viimeinen kappale löytyi levykauppa Äxästä. Kymmenestä kappaleesta seitsemän on yli seitsemän minuutin mittaisia ja levy on rennompi kuin aikaisempi. Lempibiisini on Not a bad thing, Tko sekä tietysti Take back the night. Mukana biiseissä on tottakai Timbaland, mutta maneerit eivät ole häiritseviä taustalla. Timberlaken kevään keikan liputhan tulevat myyntiin maanantaina, toivotaan että saan liput! Can't wait!!! :))
6 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia oot saanut ja oli ihana reissu!! :) Ehkä ensi kerralla ihan vaan kaikki yhdellä autolla, niin kummatkaan ei joudu odottelemaan ;) Mäkin postailen kunhan kerkeän! Voisi ehkä jossain vaiheessa tohon Justiniin perehtyä, kun en tunnistanut yhtäkään noista biiseistä :D mutta varmasti hyvä keikka tulee olemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihana reissu! :) Tutustu ihmeessä, kannattaa alittaa kuuntelu näistä uusimmista levyistä, varmasti tykkäät tuoreemmista enemmän :) Ootan kyllä niin innoissani keikkaa, toivotaan ettei lipunmyynti mee ihan tukkoon maanantaina!

   Poista
 2. Oi Justin Timberlake.. NAM!
  Mä olen ollu tuolla samassa paikassa telttailemassa. Ihanaa aluetta.
  Caramel Macchiato sopii kyllä todellä hyvin tommoseen retkeen ;)
  xx: Anni S.

  VastaaPoista
 3. Oi mikä ihana syksy ja teitä kyllä on suosinu upea sää ! :)

  -Maria

  VastaaPoista
 4. Meillä on pitänyt mennä Nuuksioon jo pidemmän aikaa, mutta tais jäädä tältä vuodeltakin väliin :(

  VastaaPoista
 5. Tosi hieno paikka, olen käynyt kiinalaisten opiskelijoiden kanssa siellä. Muut tosin valittivat kun heidän kengät kastuivat läpi, onneksi itse olin unohtanut crocsit jalkaan. :)

  VastaaPoista