torstai 5. kesäkuuta 2014

New cam

Kävi onni onnettomuudessa kun vanhan kamerani kiinteä objektiivi haukkasi hiekkaa Italian matkalla. Tilalle hankin Olympuksen pen mini e-pm2 kameran, joka on ohjelmiltaan ja toiminnoiltaan helppokäyttöinen, mutta kuvanlaadultaan huomattavasti parempi. Muistakaahan reissuille matkavakuutus ja suojakotelo kameralle!!


Tää ei nyt tuu ihan omin sanoin, mutta jos kiinnostaa niin kamerasta: Automaattitarkennusta on nopeutettu ja kamera on mukavan nopeatoiminen. Tarkennus toimii nopeasti myös kosketusnäytöltä. Plussaa Live Guide -ohjetoimistosta, joka opastaa kaikissa kameran toiminnoissa. Live Guiden avulla voi käyttää automaattiohjelmien ohella myös käsisäätöjä ja  tutkia mm. eri aukkojen ja suljinaikojen yhteisvaikutusta. Kamerassa  on sisäinen kuvanvakain, joka takaa terävät kuvat kaikilla objektiiveilla. Kamera on varustettu erittäin tarkalla, lähes äänettömällä 14-42 mm 1:3.5-5.6 IIR -objektiivilla. Salama on yksi varuste, jota kamerassa ei itsessään ole. Paketissa tulee mukana pikkusalama, jonka voi tarvittaessa kiinnittää kameraan. Se ei ole kummoinen, mutta eipä missään kamerassa ole sisäänrakennettuna hyvää salamaa. Nopeasti liikkuvia kohteita ei tälläkään kuvailla, mutta tämä on kuvaustarpeisiini juuri täydellinen :)
Onko sinulla kokemuksia tästä kamerasta?


4 kommenttia:

 1. Oih <3 Mielenkiinnolla odottelen uusia kuvia :-) Toi on niin ärsyttävää ku hajoo kamera. No viimeks mulla on hajonnu vaa kaikki läppärit koko ajan, tosin on ollu vakuutus mut siinäki aina se omavastuu.

  VastaaPoista
 2. Ihastuin tähän ensisilmäyksellä ja hyvin pelittää :) No älä muuta sano ja vielä reissussa kun olis kiva kuvata. Mut on siihen jo tottunut, että kaikki elektroniikka tuppaa meikäläisellä varsinkin hajoomaan :D Onneks on vakuutukset niin korvautuu edes osa summasta :)

  VastaaPoista
 3. Oi ihana! Hmm pitäiskö itsekin suunnata kamerakaupoille pikkuhiljaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on mukavan tarkka ja kätevä ohjelmiltaan :) Ihan hyvä, että vanha hajos niin sai ihan uutta intoa taas kuvailuun ;)

   Poista