tiistai 3. kesäkuuta 2014

Venetsia

Italian matkakertomus huipentuu romanttiseen Venetsiaan. Vietimme siellä koko keskiviikon ja neljän tunnin puuduttava matka bussilla ja veneellä oli todellakin tämän arvoista. Kun Venetsia ilmestyi näkyviin poukaman takaa, meni selässä kylmät väreet-niin näyttävä paikka oli! Venetsia on rakennettu n.120 saarelle ja rakennuksia kannattelevat vedenalaiset paalut. Kerkesimme nähdä Piazza di San Marcon, San Marcon kellotornin, Huokausten sillan ja Dogen palatsin saleja sekä sellit. San Marcon aukiolla ihailimme käsivarrelle istahtavia kyyhkysiä ja aurinkokelloa, jossa oli liikkuvat kelloa soittavat patsaat. Gondoliajelu edusti Venetsian tunnelmaa parhaimmillaan. Aukio kuhisi turisteja, mutta pienemmillä kujilla oli rauhallisempi tunnelma. Jonot rakennuksiin olivat niin pitkät, että Dogen palatsi oli ainut rakennus johon kerkesimme sisälle. Päätimme käyttää ajan ihastellen Venetsiaa myös kauempaa kujilta. Ensikertalaisille kartta on täällä melkein ehdoton, toisiaan muistuttaville sivukujille saattaa eksyä helposti. Vielä ei ollut turistikausi täällä alkanutkaan, mutta paikka tulvi vierailijoita. Rauhassa tähän paikkaan saisi tutustua täysin sesonkien ulkopuolella.
 10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Lyhyesti ja ytimekkäästi kuvastaa kyllä hyvin tätä paikkaa :)

   Poista
 2. Ihanan näköinen paikka! :o
  Nyt tuli hinku itellenikin päästä käymään tuolla joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, niin kaunis ja kuvauksellinen kohde!

   Poista
 3. Oi mitä kanaaleja ja gondoleja! Firenzessä olen käynyt, mutta Venetsia on kokematta. Kauniita kuvia. Teillä on ollut ihana matka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venetsiassa kannattaa ehdottomasti käydä! Italia vei sydämen kyllä täysin :)

   Poista
 4. Ooh, tulee ihan kylmätväreet teidän reissusta lueskellessa.. :)) Elokuussa pääsen itsekin ihastelemaan maisemia paikanpäälle..

  VastaaPoista
 5. Kiva, että tunnelma välittyy. Tuolla olikin niin kaunista, että kylmätväreet vain meni! Ihanaa, että pääset itsekin tuonne :)

  VastaaPoista
 6. Hyvät kuvat ja hieno kohde!:) Venetsiassa en vielä ole itse päässyt/ehtinyt käymään. Italiasta löytyy monta hienoa kohdetta itse olen tykännyt erityisesti Veronasta, Taorminasta, Formiasta ja mitähän vielä unohdin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todellakin! Kiva, että sieltä ruudun takaa löytyy toinenkin Italia fani. Venetsia on ihan ehdoton kun seuraavan kerran Italiaan matkustat ;)

   Poista