maanantai 10. marraskuuta 2014

Viikonloppu


Käyn joka vuosi kauneumessuilla, mutta viikonloppuna vierailin Millan kanssa myös Elma-messuilla, jossa kädentaito, lemmikki ja outlet puolet. Esillä oli myös maaseudun ruokaa niin Suomesta kuin Italiastakin.

Kävimme siis viime messujen ohella vastaamassa tyytyväisyyskyselyyn aulassa, josta saimme lahjakortit syksyn muille messuille. Myös näiden messujen yhteydessä täytimme kyselyn koneella, jotta saisimme ilmaisliput vuodenalun messuille. Ruoka-ja viinimessuillakin olisi ollut tietysti kiva vierailla. Onneksi näilläkin messuilla oli esitteillä ihania juustoja ja leipiä.
Entisenä hevostyttönä tunsin oloni kotoisaksi saapuessamme eläinpuolelle. Esillä oli toinen toistaan hellyyttävämpiä poneja ja lehmiä..
...maitotuotteiden lisäksi esillä oli kaikkea makeaaFretit ja bulldogit veivät sydämeni :D

Perjantaina kävin Lotan kanssa kiipeilemässä Salmisaaressa. Liikuntakeskuksessa on mm. kaksi jääkiekkokaukaloa, kolme beach volley kenttää, kuntokeskus, lasertaistelukenttä, tanssistudioita ja keilahalli. Suurin kiipeilyseinä on 31-metrinen, eli yksi Euroopan korkeimmista. Kaverini on käynyt kiipeilemässä useammin, mutta tulin itse kokeilemaan lajia ensimmäistä kertaa. Hurjapäänä ihastuin lajiin heti ensi kiipeämisellä! Aloitimme pienemmistä seinistä, joiden vaikeustasoon voi itse vaikuttaa valitsemalla kiipeilytäplät värien mukaan. Itsevarmistimen köysi kiinni ja lukkoon, talkkia käsiin, painopiste lähellä seinää ja jalat nostetaan niin korkealle kuin pystyy niin eteneminen on nopeaa. Tässä perussäännöt!

Hauska tapa viettää perjantai ilta! Keskus on arkisin kymmeneen asti auki ja parinkympin hintaan sisältyy kengät ja valjaat. Jos omistat omat kengät, hinta on 16 e. Suosittelen todellakin kokeilemaan mikäli et pelkää korkeita paikkoja ;)
Isoimpiin seiniin tarvitsee kiipeilyluvat ja kaverin alhaalle varmistamaan. Muissa seinissä on valjaisiin lukittava itsevarmistin, joka laskee hitaasti alas kun lopetat kiipeämisen.Toisessa kerroksessa oli boulder-seiniä. Nää on haastavampia epätasaisten tasojen takia ja vaativat paljon käsivoimia!
Viikonloppuna katsoimme poikaystäväni kanssa Tikkurilan ihanan pienessä ja tunnelmallisessa Bio Grandissa Interstellar-leffan. Christopher Nolanin Inception ei ollut erityisesti mieleeni, mutta tämä ylitti odotukseni täysin visuaalisuudellaan ja jännittävällä juonellaan. Elokuva piti tiukasti otteessaan kolme tuntia.

Finnkinon kuvauksia lainaten:

Entisenä lentäjänä ja insinöörinä Cooper (Matthew MCConaughey) pääsee osaksi Nasan tiimiä, joka matkustaa Saturnukseen ja sitä kautta madonreiän läpi etsimään ihmiskunnalle uutta asutettavaa planeettaa. Maapalloa odottaa tuho, mistä on merkkinä viljasatojen kuolema, pöly ja myrskyt.
Cooper joutuu jättämään perheensä taakseen vuosikausiksi, mutta hän lupaa pojalleen ja tyttärelleen palaavansa takaisin. Mukaan lähtevät Nasa-professorin tytär (Anne Hathaway), muutama muu astronautti sekä robotti TARS.
Interstellar saa katsojan pohtimaan suhteellisuusteoriaa. Mitä tapahtuu, kun silmänräpäys on toisille useita vuosia ja lapset ovat keski-ikäisiä kun palaa avaruudesta takaisin?
Avaruusmatkailua pohditaan tieteellisten teorioiden lisäksi tunteisiin vedoten. Maapallolta saadut viestit saavat kyyneleet niin Cooperin kuin katsojankin poskille.
Elokuvan sanoma tuntuu olevan että tiede ei ehkä annakaan vastauksia kaikkeen vaan rakkaus.
Tämän leffan jälkeen haluat selvittää, mikä on madonreikä, musta-aukko ja valovuosi! ;)
Aurinkoista viikonalkua! :)
4 kommenttia:

 1. Reipasta alkavaa viikkoa myös kaunokaiselle!

  VastaaPoista
 2. Seinäkiipeyly on kyllä aivan huikee harrastus ja oon kesäästä asti käynyt, kerran myös tuolla. Ensi kesänä olis tarkoitus mennä ihan ulos luonnonkalliolle kiipeemään, joten vielä tarvii treenata paljon lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan haastavaa ja tulee hyvä fiilis kun ylittää itsensä :) Tiedän et ainakin Konalassa on toinen kiipeilypaikka. Pitäs käydä myös muualla ja ehdottomasti tulee mentyä uudestaan kiipeämään :) Kiva et löyty toinenkin innostunu! Hyvä tavoite sulla, nopeesti tässä kehittyy ja hyvä olla jotain mihin tähtää :)

   Poista