keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Mökkeilyä ja maisemia Kolilta

Lomatunnelmia Itä-Suomen maisemista luvassa! :) Lähdimme heti juhannuksen jälkeen ajamaan mökille ja reissumme kulki Lahden, Mikkelin, Varkauden ja Joensuun läpi. Matkaan taittui aikaa kuutisen tuntia rennosti ajellen. Lomatunnelmahan lähtee käyntiin jo automatkalla ja ne ovatkin yksi olennaisista ja parhaista osista reissuja. Silloin nimittäin jumputetaan puhki kaikkia ihania kesäbiisejä. Huonoista säälupauksista huolimatta saatiin perille päästyä jopa täyttä auringonpaistetta ja fiilis oli hyvä!

 Pielisen maisemissa. Käytiin lähes joka päivä pulahtamassa vaikka järvivesi oli hyytävän kylmää!
 Rannalta aukesi näkymät kohti Kolia
Mökillä mustikat on must! Söin koko kesän edestä uusia perunoita, silliä, grilliruokaa ja makkaraa :P
 Rannalta oli upeat näkymät ja iltaisin maiseman väritys vaihteli jatkuvasti. Vesi oli vain iltaisin täysin tyyni, päivisin se monesti laineili ihan kunnolla.


iltatunnelmia :)


Viimeisen päivän gourmet ateria ahvenesta :)

Ohjelmaamme kuului ajella Kolille ja käytimme siihen säiden puolesta paremman päivän. Metsässä kiertää reitti, joka vie ensin pienemmille Paha-Kolille ja Akka-Kolille. Reitillä on nousuja portaissa ja paljailla kallioilla. Hienoin näköalapaikka on Ukko-Koli, jolta aukeaa mahtava näkymä Pieliselle. Jylhien vaarojen laelta avautuvat kansallismaisemat olivat henkeäsalpaavan kauniita. En ihmettele, että maisema on innoittanut niin Eero Järnefeltiä kuin Sibeliustakin.Kengät kävelty puhki! :D
 Kesäisin on toiminnassa kaksi pitkää maisemahissiä.


Vaelluksen päätteeksi kävimme syömässä hotellin hienoissa maisemissaNäihin kuviin ja tunnelmiin tällä kertaa! Matkakertomus jatkuu seuraavassa postauksessa ;)

Ovatko nämä tuttuja maisemia sinulle? :)


1 kommentti:

  1. Kannattaa käydä tykkäämässä Facebookissa Kesäbiisit -sivusta!

    VastaaPoista