torstai 23. heinäkuuta 2015

Mökkilaiffia part 2

Takaisin Itä-Suomen lomatunnelmiin! Jos ei viime postauksissa ole ollut tarpeeksi suri pläjäys kuvia niin tässäpä niitä jälleen vähän lisää ;) Yksi päivä suuntasimme Ruunaan retkeilyalueelle Lieksanjoen varrelle, lähelle Venäjän rajaa. Alueella on 7 koskea 16 km matkalla. Siihen kuuluu Neitikoski, Paasikoski, Haapavitja, Kattila-, Murroo- ja Siikakosket. Koskireittiin kuuluu eri tasoisia vesireittejä ja vaihtelevia koskia. Koskenlasku puuveneellä oli ikimuistoinen ja veneestä näki mukavasti Ruunaan alueen erämaaluonnon kauneuden. Joskus vesi ``vähän`` roiskahtahti, mutta hauskaa oli!! Litsin hurjakurussakaan en ole koskaan nauranut tai kastunut näin paljon!
 
 Koskenlaskun lomassa nautimme erälounaan ja lämmittelimme hetken takan ääressä.

Toinen hieman rauhallisempi vierailukohde oli Pikkukili eläinpiha. Todella suurella alueella oli esillä niin prameilevia emuja kuin laamojakin. Eläimet olivat todella hyvin hoidettuja ja seurallisia. Tästä paikasta jäi hyvä fiilis, sillä aitaukset olivat tarpeeksi suuria ja eläimet selvästi hyvinvoivan näköisiä, toisin kuin monissa suuremmissa eläintarhoissa. Vieraita ei ollut paikalla paljon ja lähtiessämme oli pakko käydä vielä kiittämässä henkilökuntaa kivasta kokemuksesta.


Minipossuja 
 

Kiipesimme ihastelemaan maisemia näköalatorniin, josta aukeaa maisemat kohti Kolia ja Venäjän rajaa.
 

Tämän kilin mukaan on eläinpuisto nimetty. Se nautti selvästi viihdyttäjän roolistaan ja olikin innoissaan esillä aina kuin mahdollista :D
 

Ihastuin näihin villisikoihin täysin <3
 

Aivan valloittava poni, joka ``vähän`` innostui heinistä :D
 Kolmas vierialukohde, Paateri on taiteilija ja kuvanveistäjä Eva Ryynäsen ateljee ja koti Vuonislahdella. Veistoksissaan hän käytti yleensä materiaalina puuta. Paaterissa on Ryynäsen ateljee, koti, Paaterin kirkko ja Galleriakahvila. Upeita yksityiskohtia ja omaleimaista tunnelmaa!
 

 
veistoksiin käytetyt paksut puupökkelöt on tuotu Kanadasta
 
 
Siinä olikin tunnelmat Lieksan reissusta. Lisää kesämeininkien tykitystä luvassa myöhemmin :) 
 
Löytyykö tuttuja paikkoja? Mikäli täälläpäin liikut niin suosittelen käymään!


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Nimenomaan näin kesällä, ihana päästä luonnonhelmaan huilahtamaan kaupungin melskeestä :)

   Poista
 2. Tosi kiva postaus! Pitäisi matkailla kauniissa Suomessa enemmän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että postaus innosti kotimaan matkailuun :) Aina ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan kauniita maisemia katsastamaan!

   Poista