keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Pidennetty viikonloppu ja joulufiilistelyä

Vihdoin Joulukuu! <3 Tätä tää tonttu on todellakin odottanut ;) Joulukuun alkaminen on selvästi sytyttänyt sellaisen jännityksen kipinän ja hyvän fiiliksen. Joulukoristeet on nyt kaivettu esiin ja koristavat jo koreasti kotia. Kuusikin on pystytetty parvekkeelle valoloistoonsa kaikkine koristeineen. Ei täällä mitään överiä The joulukalenteri koristelua ole kuitenkaan :D (Eipä) Jouluintoilunihan on tosiaan alkanut jo Marraskuussa ja viime viikonloppuna tuntui viimein siltä, että nyt saa alkaa fiilistellä joulua ihan luvan kanssa :) Vielä täytyy leipoa ja koristella pipareita joku ilta. Muuten on jo nautittu yliannostus glögiä, Michael Bublen sekä Justin Bieberin joulukappaleita ja joulupaprujen rapistelua. Tuoksukynttilät ja jouluvalot kruunaavat tunnelman täällä ``joulutuntunturilla``.


 

 

Tunnelmalliset valot saaavat Helsingin rakennukset aivan uudella tavalla henkiin. Kurkkaus Stockan jouluikkunoihin sai lapsuuden muistot mieleen. Aleksanterinkadun jouluvalojen alla kävellessä voi tuntea joulun lämmön.  Kahviloista leijailee kanelin ja pullan tuoksu, jotka jopa mun aina kylmällä punaisena oleva nenäkin erottaa.

  

 

Myös joulumarkkinat ovat minulle sellainen epävirallinen joulunavaustapahtuma. Senaatintorin Tuomaan joulumarkkinat olisivat tietysti se isoin vastaava tapahtuma, mutta isojen kaupunkien lisäksi onneksi täältä pienistäkin "kylistä" löytyy näitä pitkin joulua. Erityisen ihaniksi ne on tehnyt aamupäivästä muutaman tunnin paisteleva aurinko. Paljon erilaista juotavaa ja syötävää on toreilla tarjolla (JJ's BBQ Smokery valmistaa savussa kypsyneistä lihaherkuista superannoksia ;)! Kotona taas on viime aikoina herkuteltu tällaisilla seteillä:

 

 

Joululahjojen hankinta on varmasti itse kullakin jo kovassa vauhdissa. Omalla kohdallani kaikki paketit ovat jo valmiina, homma hoidettu kotiin kerrankin ajoissa. Tärkeintä tässä iässä on kuitenkin kiireetön yhdessäolo ja tunnelma perheen parissa.

Mitä sinun jouluvalmisteluihisi kuuluu?

 

Itsenäni ahdistaa kaupoissa näkyvä pikkujoulukauden glittermeri ja ihoa hankaavat paljettimekot. Sen sijaan voisin hyvin vetäistä päälle jonkin näistä Ginan uutuuksista.

   

 

Mitäs vielä...viime viikko päättyi tietysti virittäytymällä oikealle taajuudelle itsenäisyyspäivän vastaanottoa ja perinteistä juustonmaistelua varten!

Mikään ei oo mukavampaa kuin hyvin nukutun yön jälkeen zumbailla valmiiksi katettuun pöytään Kom-ravintolaan nauttimaan päivän The Ateria pitkän kaavan mukaan. Tuo Kom-ravintola on mennyt aivan ohi, mutta se on syksyllä avattu paikka Ullanlinnassa päin. Onneksi aina joku kavereista on valveutuneempi uusien brunssipaikkojen suhteen ja onhan kuulumisia paljon kivempi whats app:n sijaan vaihtaa yhdessä pitkän kaavan mukaan pöydän äärellä. Smoothiemonsterin pisteet minttujogurtti sörsseleistä! Pitäiskin ottaa oma sauvasekoitin taas käyttöön..Paikka oli sopivan pieni, mutta sitäkin tunnelmallisempi, tuli mieleen Central Perk Frendeistä. . Jos siis Helsingissä on etsinnässä rento brunssipaikka ihanien vanhojen rakennusten ja pikkukauppojen ytimessä, suoisttelen Kom raflan testausta! 

Jos siellä on joitain muitakin hyviä idiksiä brunssipaikoiksi niin laittakaa ihmeeessä tulemaan!

  Lauantai illalla kokoonnuttiin vielä kaveriporukalla Jokiniemeen herkuttelemaan sisätiloihin kuplivissa merkeissä ja viettämään aikaa yhdessä. Mikä ihana piristys onkaan myös se, kun keskellä viikkoa suuntaa leffaan, kuten tiistaina katsomaan uutta Nälkäpeli leffaa hyvien eväiden ja kaverin kera. Perjantai-illan traditioksi on taas muodostunut uimassa ja saunassa käynti, sitten ajoissa nukkumaan, friday night fever indeed;D

 

 
saatiin töihin myös hyvä parranhoito sarja :)


...miesten tuotteista puheenollen tää Redkenin clean brew on mahti! Viime aikojen paras leffaylläri on ollut uusi 007 Spectre bond-leffa. Bookkasimme myös lennot Roomaan tammikuun talvilomaamme ajatellen. Sieltä löytyy varmasti nähtävää, toivon mukaan enemmän aurinkoa, pidemmät päivät ja ihana italialainen tunnelma! Päivät on suunniteltu jo hieman tarkemmin kuin perinteisellä löhöyslomalla. Lomafiilikseen on kiva virittäytyä jo etukäteen pläräämällä kuvia nähtävyyksistä, kyttäämällä säätä ja suunnittelemalla maistettavia ruokia. Olen jo nyt aivan fiiliksissä matkasta :))

 Tyven värjääminen tummemmalla sävyllä on ollut tapanani aina silloin tällöin ja suosituksesta hankin tällä kertaa kokeiluun biozellin sävyttävän tyvisprayn. Toimii, tarttuu ja peseytyy pesussa pois.

 

Loppuun vielä kuvia Tähtitorninmäen Observatoriosta, jonne teimme vähän avaruudellisemman päivätreffiretken eräs päivä :) Näihin tunnelmiin tällä kertaa, Ihanaa joulun odotusta! <3
 


 


 

 

 


4 kommenttia:

 1. Great photos!

  http://beautyfollower.blogspot.gr/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! Little bit this and that from last days :)

   Poista
 2. Super kivoja kuvia! :) Kauniina olet ollut♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, love your style! :) <3 Ihania ruokia oot näköjään myös tehnyt :)

   Poista