tiistai 12. huhtikuuta 2016

Hampaiden hoitoa ja hyviä hetkiä

Kävin äsken lenkillä fiilistelemässä tätä aurinkoista vapaapäivää. Olo on ihanan energinen, kiitos näiden valoisten päivien! Kohta alan tekemään yhtä mun (ja karvisen) lemppari ruista-lasagnea!
Olen lähinnä viime aikoina keskittynyt treenihommiin + vuoden ekoihin lenkkeilyihin ja töihin. On toki joukkoon mahtunut muutakin kuin treeniä ja velvollisuuksia, kuten mökkeilyä, lätkämatsia, autolla kruisailua pitkästä aikaa ja illanistujaisia. Viime aikoina on myös oltu täysin tukossa jokakeväisen allergiakauden vuoksi, pesty ikkunoita kevätkuntoon ja rusketuttu purkista (ylivalottuneeksi Simpsoniksi :D). Loppuviikon missiona olisi ainakin mummilla vierailu ja uusi Viidakkokirja-leffa. Pian edessä onkin jo vappuhulinat!
 
 
Treeneissä viikko-ohjelmani koostuu kolmesta salitreenistä ja about kahdesta juoksutreenistä nyt ainakin keväästä alkukesään. Kesällä sitten varmastikkin vähän vähemmän jumppia ja enemmän lenkkiä. Olisi kiva osallistua johonkin kesän juoksutapahtumista, mutta vielä en ole mihinkään ilmottautunut. Lets see! Olen vahvoilla juurikin pitkillä matkoilla juoksussa, keho tuntuu olevan muutenkin ala-painotteisesti kehittyvä. Käsilihaksia mulla taas ei oo esim.nostoihin ja leukoihin lähes yhtään :D

Liian usein olen jo nyt lähtenyt liian kevyessä vaatetuksessa liikenteeseen ja kironnut sitten hyytävää tuulta. Pitää vielä malttaa varsinkin niiden rikottujen farkkujen osalta, vaikka paikoitellen aurinko jo lämmittääkin mukavasti.  Ensimmäiset pisamatkin on jo havaittu!
Varasin myös pitkästä aikaa hammaslääkäriajan, miten se aina venähtääkin! Viimeisen vuoden ainana olen vähentänyt makeansyöntiä ihan huimasti ja ilokseni olen huomannut, ettei kroppani enää kaipaa sokeria lähes lainkaan! Makeanhimon yllättäessä napaan käteen mielummin kuivattuja rusinoita tai viinirypäleitä. Hankin myös käsiharjan tilalle sähköhammasharjan niistä paljon luettuani. Minuutti tällä vastaa kuutta minuuttia käsiharjalla. Se, että jo nuoresta pitäen panostaa hampaisiinsa kantaa hedelmää pitkälle. :)
-Pese hampaat kaksi kertaa päivässä tavallisella fluorihammastahnalla. Valkaisevia hammastahnoja ei ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
-Hammasvälien puhdistukseen ei pelkkä harjaus riitä. Muista puhdistaa hammasvälit päivittäin hammasväliharjalla, hammaslangalla tai (harja)tikulla. hammasväliharjalla puhdistetaan tehokkaasti suuremmat hammasvälit.
- Sähköhammasharjan käytössä muista 45 asteen kulma, Anna harjasten liikkua jokaisen hampaan kohdalla vähintään 10 sekuntia. Huolehdi siitä, että harjaat jokaisen hampaan sekä edestä että takaa. Sähköhammasharjan etuna on harjaspäiden oikeanlaisen ja nopean liikkeen lisäksi käsihammasharjaa pienemmät harjaspäät, jotka helpottavat vaikeasti puhdistettavien alueiden, kuten takahampaiden, harjausta.

Mitkä ovat sinun hampaanhoito tapasi?
Mökillä halkoja tarpeeksi pitkään hakkailtua alkoi nähdä pökkelöissä jopa virtahepoja/alligaattoreita :D Tästä olis tarkotus veistellä Virtis :) Näytän myöhemmin millainen tuli!
vuoden eka mökkimakkara auringossa nautittuna :)

 

 

kavereiden kihlajaisjuhlista


Friman ja Viki Rosti Jyväsessä :D Ihan meidän ikäisten paikka? :D

 
Täytyypä nyt hymyillä kun on sitä tässä mainostettukkin ;)

Hymyä päivään sinnekin <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti