maanantai 31. heinäkuuta 2017

Monte Baldo & travelling snaps

Gardajärvellä vieraillessa retki Monte Baldon huipulle kannattaa sekä näköalan että kasvillisuuden- ja eläinten vuoksi. Hissin pääteasema on 1760 m ja vuoriston korkein kohta 2218 m. Jääkauden aikaiset ohikulkeneet massat ovat hioneet seinämät äkkijyrkiksi ja paikoitellen näkeekin selkeitä jäiden hiomia kohtia jyrkänteillä. Ylhäältä avautui huikea näkymä alas Malcesineen, järven muoto erottui, lumisia huippuja näkyi ja järven eteläiseen päätyyn Rivaan näki myös.

Gardajärvi on Italian suurin järvi.  Se on 52 km pituinen. Keskisyvyys 132 m ja syvin kohta 346 m. Levein kohta on 18 km ja kapein 3 km. Ympärysmitaltaan se on 158 km. Kaikki pienet viisi saarta ovat yksityisomistuksessa. Askasluku on 130 000.

Uusittu köysirata avattiin 2002. Huipulle voi ottaa mukaan myös joihinkin hisseihin maastopyörän. Väliasema on 572 m ja pääteasemalla on myös ravintoloita. Meidän porukka pääty siihen ratkaisuun, että menimme hissillä ylös, patikoimme päivän huipulla eri suuntiin ja sitten hissillä alas. Lämmin oli vaikka mukavasti tuuli vähän vilvoittikin. Hissi kulkee 30 min välein klo 8-18 ja matka ylös kestää parikymmentä minuuttia yhteensä. Kannattaa tulla ajoissa aamulla paikalle! Keskipäivällä jonot ovat PITKIÄ ja puuduttavia, mekin jonotimme 3 tuntia, sillä nukuimme suunnitelmista poiketen pidempään tulomatkan viivästyttyä.

Emme tällä ``häämatkallamme`` ehtineet edes pahemmin miettiä tai stressata hääpäivämme, mikä oli hyvä! Tekemistä ja nähtävää oli niin paljon, että vihkipäivä meni siinä samassa lomamoodissa kuin muutkin Italia päivät :) Tuolla me vaellettiin pitkin poikin kuin yhdeksän sormuksen ritaria :DLoppuun vielä räpsyjä matkateon eri vaiheista. Mennessä lento ``vähän`` myöhästyi, joten mentiin unikapseleihin ottamaan pienet power napit zzz


 Sitten Lucan kyydissä villalle

 Did we saw George Clooney? :O

 

   Milano airport

 Time to go home..

 
Paluumatkalla nähtiin kotikulmat sekä täysikuu selkeästi koneesta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti