maanantai 24. heinäkuuta 2017

Villa & Italian food

Paras tapa majoittua isommalla porukalla Italiassa on villa, Villa Andreisin sanoin: hotel like home. Vieraamme kotiutuivatkin sinne hyvin ja alkoivatkin hauskasti puhutella jo ekan päivän jälkeen: ``Nähdään himassa!`` ja ``Nyt menen takaisin himalle`` :D

 Kuten tämäkin, villat toimivat usein perheyrityksinä, joissa työvuorot ja vastuut vaihtuvat päivän mittaan. Vieraidemme kanssa sovimme, että kaikki kustantaisivat omaa majoitusta, juhlapäivät jäisi meille. Yksi kriteeri itselläni villaa valitessamme oli, että siinä olisi uima-allas. Tässä oli bonuksena kattava aamupala, tenniskenttä, grilli ja iso piha täynnä sitruuna-ja oliivipuita sekä tuoksuvia kukkia. Saimme villan grilliltä loistavat puitteet hääjuhlien jatkoille. Puntaroimme monen majapaikan väliltä, mutta viimeisimpänä hääsuunnittelijamme osasi vinkata tästä kun etsimme villaa hyvien kulkuyhteyksien päästä keskustasta. Matka taittui kävellen ja ruokaostosten kuljetusta varten porukkamme otti kimppataksin ja jakoi kulut.

Parvekkeita oli eri suuntiin, joista kaikkialta näkyivät ympäröivät rinteet ja vuoret. Meidän isolta parvekkeelta avautui maaginen näkymä vastarannalle päin ja maisema eli jatkuvasti auringon kierron mukaan. Heinäsirkat sirittivät ja pääskyset lentelivät. Rannalla joutsenpari katsoi sympaattisesti toistensa perään. Lauantai iltana oli ollut kuuma jo niin pitkään, että kosteus tiivistyi trooppiseksi ukkosmyrskyksi. Salamoi tiuhaan ja salamat valaisivat koko taivaan eeppisesti. Ihastelimme sitä rannalla ja juoksimme sisään sateen yllyttyä. On luonnolla voimaa!

Ainut miinuspuoli heikonpuoleinen ilmastointi, joten ovia oli pidettävä paljon auki ja tehtävä huoneeseen läpivetoa. Huoneeseen eksyi hepokatti Heikki eräs aamu. Vaaraton mutta suunnaton! :D Heinäkuun kuumuuteenkin Italiassa tottui viikon mittaan ja aina sai nukuttua rankkojen retkipäivien jälkeen hyvin.

 Ruoka on Malcesinessa kalapainotteista ja luonnollisesti hyvää. Paikalliset ovat ylpeitä järvestään ja sitruunoista ja listoilta löytyykin paljon kalaa. Toki pizza ja pastat pitävät pintansa. Salaatit ovat aika pliisuja ja täynnä rucolalehtiä. En suosittele! Juoma ja ruoka on edullista Spar kaupoissa. Tämä houkutteli ostamaan grillijuhliinkin omia eväitä ja tekemään ruokaa myös itse. Paikallinen Prosecco viini on erityisen hyvää ja maistui kieltämättä myös meille vaikkemme juuri viinejä juo. Pojat vaihtelivat grillimestarin pestiä ihan mielellään iltaisin ja oli tunnelmallista istua iltaa lamppujen valossa villalla.

Tässä kolmikerroksisessa villassa pariskunnille oli omat huoneet ja itsekseen lähteneille omansa. Jaoimme vesipulloja ja infoja toistemme ovia koputellen. Myös hääsuunnittelijamme majoittui paikanpäällä häiden jälkeisen yön. Tässäpä palaillaan jälleen kuvapläjäyksen muodossa Italian villan ja ruoan pariin. Onneksi Suomeenkin saatiin nyt aurinkoiset kelit :)

 
 It`s so nice to be back in Finland! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti