tiistai 17. lokakuuta 2017

Lihaton Lokakuu


 
Sienikausi on nyt parhaimmillaan ja niistä saa helposti esim. keiton valmiskeittopohjan avulla

Kuvat: Oikeutta eläimille


Hiustenhoidossa ja kosmetiikassa löytyy myös ekologisia vaihtoehtoja. Kampaajana voin sanoa, että lähes kaikissa pesu-ja muotolituotteissa on silikonia, parabeeneja ja sulfaatteja. Mitä lyhyempi inci lista, sen parempi!

 


Ymmärrän lihan syönnin tärkeän roolin juhlissa, kuten Joulun aikaan rakkaiden ihmisten kesken ja jakamana. Kunnon lihasta (ravintoloissa nautittuna, hyvin valmistettuna ja lihan alkuperä kaikille tiedossa) ja ruosta kuuluu nauttia ja onhan se ihan varmasti hyvää. 

Eri juttu jämälihoista tehdyt einekset. Voiko joku sanoa niiden olevan maittavia vai onko kyse vain ajattelemattomasta tavasta käyttää niitä? Eineslihaa vähentämälläkin saataisiin lihan kulutus alenemaan.
 

Kokeilussa sieniproteiini pallerot, pinatti ja punajuuririisiä. Iso NAM. Pinaatista ja punajuuresta saa mm. rautaa. B12 vitamiinin saanti pitäisi pysyä turvattuna maitotuotteita käyttävillä, muuten suositellaan tuota ravintolisänä.


Erilaisilla kastikkeilla saa kivasti makua kasvis sörsselöihin

Kasvisruoka sopii paljon liikkuvillekin. Härkäpapuissa ja mifu-valmisteissa on jopa enemmän proteiinia kuin lihoissa. Ainut mitä kasvisruokavaliolla menettää on kohonneet kolestroliarvot.

 
 Bataattiranskikset <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti